Gmail Kullanıcıları Dikkat! Hesaplarınızın Silinme Riski Var!

← Geri
Gmail Kullanıcıları Dikkat! Hesaplarınızın Silinme Riski Var!
Google, güvenlik açıkları nedeniyle kullanılmayan Gmail hesaplarını silme kararı aldı. Şirket, silinme tarihlerini kullanıcılara duyurdu. Detaylar burada!

1 Aralık Cuma, Hesapların Silinme Süreci Başlıyor!

Hemen hemen herkesin açtığı, fakat asla kullanmadığı mail hesapları, Google'un yeni kararlarına hedef oldu. Şirket, güvenlik açığı riski taşıyan ve uzun süredir kullanılmayan Gmail hesaplarını silme kararı aldı. Özellikle iki faktörlü kimlik doğrulamanın az kullanılması, bu hesapları potansiyel bir güvenlik tehdidi haline getiriyor. Google, hesapları kaldırarak bu riski önlemeye kararlı. Açıklamaya göre, 1 Aralık'tan itibaren kullanılmayan hesaplar silinecek. Bu da geri sayımın başladığını gösteriyor. Sadece üç gün kaldı! Hesaplarla ilişkili tüm veriler de kalıcı olarak silinecek. Dokümanlar, Drive dosyaları ve toplantılar da dahil olmak üzere.

Gmail hesabının silinmesini istemeyenler için Google, basit ancak etkili bir çözüm öneriyor: en az iki yılda bir oturum açmak. Ancak bununla da sınırlı değil, Google Drive'ı kullanma, Play Store'dan uygulama indirme veya Google Aramalar'ı yapma gibi basit işlemler de hesabınızı korumanızı sağlayabilir. Bunun yanı sıra, bir haber kuruluşuna abonelik ya da Google Hesabına bağlı bir uygulamaya abonelik de hesabınızın silinmesini engelleyebilir.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!