SpaceX, Alper Gezeravcı'nın Dönüş Tarihini Açıkladı! Beklenen An Geldi!

← Geri
SpaceX, Alper Gezeravcı'nın Dönüş Tarihini Açıkladı! Beklenen An Geldi!
İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman dönecek?' Alper Gezeravcı'nın normal plana göre 2 Şubat 2024'te gerçekleşmesi gereken dönüşü, teknik sebepler yüzünden tam üç kez ertelendi. SpaceX'ten gelen yeni açıklamaya göre, işte detaylar...

Geçtiğimiz Ocak ayında SpaceX aracılığıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na giden Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 günlük yoğun bilimsel çalışmaların ardından Dünya'ya dönmeye hazırlanıyor. Planlanan dönüş tarihi olan 2 Şubat 2024'te teknik aksaklıklar sebebiyle ertelenen dönüş, uzay macerasının heyecanını artırdı.

SpaceX tarafından yapılan son açıklamaya göre, Dragon Kapsülü ile Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibi, TSİ 17.05'te dönüş yolculuğuna başlayacak. Uzayda geçirdiği 14 gün boyunca tuz stresi, uzay şartları ve diğer önemli konularda Türk Uzay Ajansı ve TÜBİTAK tarafından belirlenen deneyleri gerçekleştiren Gezeravcı, aynı zamanda Türkiye ile iletişim kurarak halkın sorularını da yanıtladı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun her 90 dakikada bir dünyanın etrafını turlaması, amatör telsizcileri heyecanlandırdı ve Türk astronotuyla iletişim kurma çabalarını artırdı. Dragon Kapsülü'nün 32 saat sürecek olan dönüş yolculuğu, Atlas Okyanusu ve Meksika Körfezi'nde bulunan potansiyel iniş noktalarından birine yapılacak.

Uzay yolculuğu boyunca gerçekleşen deneyler ve Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü, uzay keşifleri ve Türkiye'nin uzaydaki başarılarıyla ilgili heyecan verici bir bölümü temsil ediyor. SpaceX'in açıklamalarını ve gelişmeleri takip ederek Alper Gezeravcı'nın güvenli dönüşüne tanıklık edeceğiz. 

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!